Positionering vanuit je archetype

Kun jij in 2 zinnen met trots vertellen wat jouw organisatie voor haar klanten betekent? De meeste organisaties komen nog steeds niet verder dan een weinigzeggende mission statement of een opsomming van voor de hand liggende kernwaarden. Daarom geef ik workshops op basis van het inspirerende archetypemodel. Dit gebruiken we als springplank om te komen tot een betekenisvolle en echt onderscheidende positionering.

Aan de slag met je positionering

Tijdens een interactieve, constructieve sessie van 4 uur ga je met je team aan de slag met je positionering.  Output is een positionering gebaseerd op 1 archetype waarin je gewenste identiteit het sterkst tot uiting komt en die we sterk kunnen vertalen naar de gewenste beleving bij je doelgroep. En aan het einde van de workshop kan iedereen met trots en energie (én in aansprekende taal) vertellen wat jouw organisatie betekent voor haar klanten!

Opzet van de workshopsessie

Doel en randvoorwaarden
DNA en kernwaarden
Bepaling huidige en gewenste archetype
Toetsen aan de markt

Uitwerking naar propositie

Van archetype naar propositie

Wat levert het op?

Output van de workshop is een betekenisvolle, onderscheidende positionering gebaseerd op 1 archetype waarin je gewenste identiteit het sterkst tot uiting komt uitgewerkt in een concreet business model. Het archetypemodel is een uitstekende manier om het DNA van een organisatie te ontrafelen en in te zetten als magneet naar klanten, potentiële klanten en medewerkers. 

Tarief

1.250 euro (inclusief inlezen en voorbereiding)

Ervaring

Ik heb brede ervaring met het verzorgen van workshops over archetypes voor organisaties in verschillende sectoren van zakelijke dienstverleners tot woningcorporaties.

Zakelijke dienstverlening (Semi-)overheid Onderwijs
Zorg Retail Sport


Gerelateerde blogs

Welk archetype past het best bij jouw bedrijf?
Van obligate missie naar betekenisvolle positionering

Referenties

 • Jarno Eggink, directeur JDI:
  "

  Vanuit een katalyserende rol, iedereen en ieder idee in zijn waarde latende heeft Bart ons onze scherp gestelde propositie bezorgd. Met behulp van heldere realistische stappen, tomeloze energie, humor en creativiteit waren de strategische sessies iets om naar uit te kijken. 

  "
 • Cas de Haan, directeur Caspar de Haan:
  "

  Bart is bij ons in een lopende trein van marketing activiteiten ingestapt en heeft  het team (mijzelf, vormgever, copywriter en fotograaf) met de juiste communicatieve skills en kennis van zaken op het goede spoor gekregen. Hij bewaakt de grote lijnen, zegt met goed argumenten waar het op staat en komt met oplossingen, ideeën of alternatieven.

  "
 • Wanda Marcon, co-owner Beebielove:
  "

  Bart is een bevlogen marketeer en moderator die snel tot de kern komt. Tijdens de workshop kan hij iedereen enthousiasmeren ongeacht functie en opleiding wat resulteert in een interactief en dynamische groepsproces. Met een stukje fun, zijn vakkennis en professionaliteit kijken we terug op een zeer geslaagde sessie.

  "
 • Jessie Bekkers-van Rooij, directeur bestuurder Woonstichting SSW:
  "

  Als ik een project heb waar anders naar gekeken moet worden dan betrek ik daar graag Bart bij. Korte lijnen, fijn om mee te sparren en komt altijd met nieuwe inzichten.

  "
 • Monique Berendsen, eigenaar uitzendbureau Match 4U:
  "

  Bart is mijn sparringpartner als het gaat om de ontwikkeling van marketingconcepten. Ik ben erg blij met onze samenwerking!

  "
 • Niels Stolzenbach, Manager:
  "

  Samen met Bart hebben we sessies verzorgd voor de medewerkers van WerkgeversServicePunt Werkhart. Bart zorgt met zijn gezonde dosis speelse creativiteit voor focus op datgene wat je wil bereiken in een totaal ontspannen sfeer.

  "

Verder Praten?

Naam

Telefoon

Bericht