Workshops

"Draagvlak is de kortste route naar strategie"

Ik verzorg workshops waarin het ontwikkelen van draagvlak voor strategie voor marketing en communicatie centraal staat. Denk aan positionering, droomklant ontwikkeling (persona), analyse van klantreis (customer journey) en klantbeleving (customer experience), propositie ontwikkeling en content strategie. Daarnaast heb ik veel ervaring met draagvlak sessies en meegewerkt aan implementatie trajecten.

Meest geboekte workshops

Op de volgende expertisegebieden heb ik ruime ervaring met workshops. Ook ontwikkel ik workshops op maat afhankelijk van de specifieke marketing of communicatie uitdaging die er ligt.

Positionering vanuit je archetype Droomklant strategie Klantreis & Klantbeleving 
Employer Branding Propositie ontwikkeling  Content Strategie

 

Gezamenlijke bepaling van de strategie

In mijn workshops neem ik medewerkers uit de organisatie mee in de gezamenlijke bepaling van de strategie. Dit doe ik vooral door te prikkelen, uit de dagen, een spiegel voor te houden, te verbinden en de juiste discussies aan te jagen en in goede banen te leiden. Altijd vanuit inlevingsvermogen en draagvlak. Met als resultaat dat het veranderproces niet na de workshop start maar al tijdens de workshop!

Samenstelling groepen

Ik werk met groepen die een  afspiegeling vormen van hun organisatie. Denk hierbij met name aan medewerkers die in contact staan met klanten. Management, marketing, communicatie, sales, front office en inhoudsspecialisten. Tijdens de workshop creëer ik een open sfeer en constructieve mindset waarin alle deelnemers denken vanuit het perspectief van de klant en zijn beleving.

Duur en doorlooptijd

Een workshopsessie duurt een dagdeel (ochtend of middag van 4 uur). Ik houd van snelheid en doorpakken dit zorgt ervoor dat de opgebouwde energie en focus niet verloren raakt tijdens het proces. Bij meerdere workshopsessies zit er maximaal twee weken tussen de workshops.

Ervaring

Ik heb brede ervaring met het verzorgen van workshops voor organisaties in verschillende sectoren:

MKB (Semi-)overheid Food & Horeca
Tech & IT Retail Intermediairs


Meer weten?

Heb je een specifieke vraag over een workshop? Of wil je meer weten over hoe ik werk of ben je benieuwd naar referenties? Stuur me gerust een email. We kunnen ook een afspraak met elkaar maken. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos.

 

Referenties

 • Jarno Eggink, directeur JDI:
  "

  Vanuit een katalyserende rol, iedereen en ieder idee in zijn waarde latende heeft Bart ons onze scherp gestelde propositie bezorgd. Met behulp van heldere realistische stappen, tomeloze energie, humor en creativiteit waren de strategische sessies iets om naar uit te kijken. 

  "
 • Cas de Haan, directeur Caspar de Haan:
  "

  Bart is bij ons in een lopende trein van marketing activiteiten ingestapt en heeft  het team (mijzelf, vormgever, copywriter en fotograaf) met de juiste communicatieve skills en kennis van zaken op het goede spoor gekregen. Hij bewaakt de grote lijnen, zegt met goed argumenten waar het op staat en komt met oplossingen, ideeën of alternatieven.

  "
 • Wanda Marcon, co-owner Beebielove:
  "

  Bart is een bevlogen marketeer en moderator die snel tot de kern komt. Tijdens de workshop kan hij iedereen enthousiasmeren ongeacht functie en opleiding wat resulteert in een interactief en dynamische groepsproces. Met een stukje fun, zijn vakkennis en professionaliteit kijken we terug op een zeer geslaagde sessie.

  "
 • Jessie Bekkers-van Rooij, directeur bestuurder Woonstichting SSW:
  "

  Als ik een project heb waar anders naar gekeken moet worden dan betrek ik daar graag Bart bij. Korte lijnen, fijn om mee te sparren en komt altijd met nieuwe inzichten.

  "
 • Monique Berendsen, eigenaar uitzendbureau Match 4U:
  "

  Bart is mijn sparringpartner als het gaat om de ontwikkeling van marketingconcepten. Ik ben erg blij met onze samenwerking!

  "
 • Niels Stolzenbach, Manager:
  "

  Samen met Bart hebben we sessies verzorgd voor de medewerkers van WerkgeversServicePunt Werkhart. Bart zorgt met zijn gezonde dosis speelse creativiteit voor focus op datgene wat je wil bereiken in een totaal ontspannen sfeer.

  "

Verder Praten?

Naam

Telefoon

Bericht